Tuesday, March 29, 2011

Dr in Action : Ortho last history taking


                                                                     ~~~~cASuALty ~~~

Yang nie Coolie`s fracture. Makcik2 selalu kena...Dr tengah buat traction.Tapi, kesian kat makcik...Dr tak kasik anaesthetics pun..


                                                                  ~~~ ward pulak~~~~

                                                                              / X D


29 Mac 2011,

Case : Wrist joint deformity

Chief complaint : Pain and swelling around wrist joint.
Atuk nih best...kelakaw... Tangan kanan ada ketumbuhan( ermm, bony irregularity..tak tahu nak kate ape)

Atuk ni tak boleh nak extend wrist dia. Tangan macam dinner fork deformity.

Seronok amek kes atuk nh. Sangat cooperative. Suruh buat banyak kali pun tak kesah. Siap gelak lagi. Agaknya seronok dapat doktor muda. Dah macam cucu pun. Atuk ni mesti tak ramai pelawat. Bila dah kena serbu ramai - ramai, pegang sana sini..sonok la dia.


                                                  (*V*)~~~~~(*V*)~~~~~~~(*V*)

30 Mac 2011,

Hari terakhir untuk ambil history patient.

30 year old male..'Anne' tu kena skin traction, tarik tullang kat sendi lutut..
A male, 30 years old with knee joint swelling.

Pain and Swelling around knee joint.
No local rise of temperature.
Bony irregularity present.
Onset : insidious.
Pain : cramp like pain,non radiating,non progressive.


Hypopigmented patches present.


No sinus, no discharge.

Kemudian, kena turun jumpa Dr JP shetty...Shetty memang sangat femes kat sini...Kena present case depan dia. Adeh, dengan bangunan sebelah under construction..Memang bising betul OPD Ortho.....





Published with Blogger-droid v1.6.5

0 comments:

Post a Comment

Thank You! Do recommend me other medical blogs or website!

 
Copyright (c) 2010 Medik Bloglist !. Design by WPThemes Expert

Blogger Templates and RegistryBooster.