Sunday, June 26, 2011


When i felt down,








i did some digging...

finally,

i found this...

i read Muhabah diri...

and my spirit boost up !!!


Here some of little things i want to share...


saya kena ingat..

Dulu,
kan Dayah  pernah kata.
"kalau kita dah usaha sungguh-sungguh,MUSTAHIL Allah tak kasi.."

dan Doughlas pun cakap jugak..
"nak belajar, MASA tue tak penting..yang penting DAPAT.Ingat mak ayah..
dan Jangan pula compare diri awak dengan orang lain..
semua manusia dikurniakan kemampuan yang berbeza..
Belajar cara BIJAK..Buat cara BETUL..."..
kelakar pun ader..dia ni orang Cina tapi cakap dialek Kelantan.
masih terngiang-ngiang nasihat mu Doughlas Wong..
Tanpa di pinta,dia datang kat meja tempat saya study,
Setelah 15 minit dengar budak nie bgi ceramah motivasit..
akhirnya  Doughlas cakap,
"Hawa, aku bukan apa..aku nak nak tolong kau aje.."
Dear Doughlas, i owe you  soo much..Terharu sangat...
Million thanks dude...(*v*)"
Time down ada jer orang bagi nasihat..
Rahmat Allah boleh datang dalam pelbagai bentuk kan??
Other people can believe that you have so much potential..
They care bout you..
So,Why not you??


Huh..(-_-)"..
betul tu..

Dan lagi,
Sophia pernah cakap,
"lagi dekat kita dengan Allah,seribu langkah Allah datang pada Kita.."

Dan lagi,
Ustaz Johari ada pesan,
"Ilmu itu datang dari Allah.Allah yang berkuasa meletakkan ilmu itu di dalam dada kamu..Allah jualah yang mengembalikan setiap sesuatu kepada hambanya yang Soleh dan Solehah. Ilmu itu fitrahnya suci dan tempatnya adalah di dada orang yang hatinya bersih, bersih dari maksiat dan dosa. haruslah diingat bahawa setiap amalan itu perlu dimulakan dengan niat LillahiTaala..kerana Allah,dengan nama Allah..Berdoalah kamu kepadaNYa dengan penuh kesungguhan.Allah itu ada di sekeliling kita. Yakinlah dan bertawakallah kepadaNya."

Kata-kata motivasi dari Amalina Che Bakri,
"saya yang biasa-biasa boleh berjaya sekiranya saya berusaha secara LUAR BIASA"

"Kejayaan bukanlah terletak pada kejayaan tetapi pada USAHA."

"Wau hanya akan naik ke langit apabila di tentang oleh angin."

Dan dari si pencipta taman impian dan imaginasi Walt Disney,
"If you dare to Dream, you can Do it!"
betul lah tu, kenalah bayangkan diri sendiri jawab periksa,kalut ke tidak,cukup masa ke tidak..
Wow,the power of IMAGINATION!

Dan,
"Nothing is impossible to a willing heart"

Bak pepatah Melayu,
"Nak seribu daya,tak nak seribu la dalihnya.."
hehe..manda-mandai tambah pulak..

okayh,sampai di sini sahaja..
Kena sambung study ..!!!
InsyaAllah..
you'll find your way..


0 comments:

Post a Comment

Thank You! Do recommend me other medical blogs or website!

 
Copyright (c) 2010 Medik Bloglist !. Design by WPThemes Expert

Blogger Templates and RegistryBooster.